Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Demre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 02428715202
Belgegeçer : 02428713686
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://demremtal.meb.k12.tr
Adres : Karabucak Mah. Bozdağ 6.sokak no2 Demre ANTALYA
VİZYON : BİLİMSEL VE AKADEMİK EĞİTİM İLE ÖĞRENCİLERİNİ BAŞARIYA HAZIRLAYAN, KİŞİYE ÖZGÜ REHBERLİK HİZMETLERİYLE FARK YARATAN DÜNYA ÇAPINDA OKUL OLMAK.
MİSYON : BİZLER BÜTÜN ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENMELERİNİ SAĞLAMAK, ONLARIN BİLGİLİ, BECERİLİ VE KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK YETİŞMESİNE FIRSAT TANIMAK VE ONLARA 21. YY. GEREKSİNİMLERİNE YANIT VERECEKGENEL BİLGİ VE MESLEKİ BECERİLERİ KAZANDIRMAK ,TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE KARŞI GÖREV VE SORUMLULUKLARININ BİLİNCİNDE OLAN NESİLLER YETİŞTİRMEK İÇİN VARIZ..
BAŞARILAR : OKULUMUZ BULUNDUĞU BÖLGEDE MEVCUT VE YENİ AÇILACAK ALANLAR KAPSAMINDA EN İYİ MESLEK ARA ELEMANLARI YETİŞTİRMEKTEDİR. MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZ İLÇEMİZDE VE KOMŞU İLÇELERDE ALANLARINDA ARANAN ELEMANLAR OLARAK RAĞBET GÖRMEKTEDİR.

Öğretmen :40
Öğrenci :312
Derslik :10
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :4
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1090
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 08:45-16:40
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : KLİMALI
Servis : Okulumuzda taşımalı eğitim kapsamında öğrencilerimiz okula ulaşım sağlanmaktadır.
Ulaşım : Okulumuza ulaşım taşıma kapsamındaki servisler ve yaya olarak sağlanabilmektedir.
Yerleşim Yeri : İlçemiz Merkez mahallelerinden KARABUCAK Mahallesi Bozdağ Mevkiinde yer alan okulumuzun hemen yanında Demre Salih Kaplan Anaokulu ile çok yakın bir mesafe ile yakınında Akdeniz Üniversitesi Dr. Hasan ÜNAL Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 1 km
Kontenjan Bilgileri : 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN 9. SINIF SEVİYESİNDE 120 ÖĞRENCİ KONTENJANIMIZ MEVCUTTUR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : OKULUMUZ SINAVSIZ OLARAK ÖĞRENCİ ALMAKTADIR.
Okulun Sınav Başarı Durumu : TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ OSYM TARAFINDAN YAPILAN YKS SINAVLARINA KATILMAKTA OLUP BARAJI GEÇEN ÖĞRENCİLERİMİZ MEZUN OLDUKLARI ALANLARDA EK PUAN KULLANMAK SURETİYLE LİSANS VE ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEBİLMEKTEDİR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA MEZUN OLAN 24 ÖĞRENCİMİZİN 3 TANESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARINA YERLEŞMİŞTİR. 1 ÖĞRENCİMİZ DE LİSANS SEVİYESİNDE YERLEŞECEK PUAN ALMASINA RAĞMEN HEDEF YÜKSELTEREK TERCİH YAPMAMIŞTIR.
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK-4006 VE TÜBİTAK-4006 PROJE ÇALIŞMALARINA OKUL OLARAK BAŞVURULARIMIZ VARDIR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2018-2019 YILINDA TAMAMLANMIŞ OLAN ERASMUS+ KA102 PROJE ORTAKLIĞIMIZ MEVCUTTUR. HOLLANDA'YA ÖĞRETMENLERİ EŞLİĞİNDE GİDEN 2 GRUP ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİ ORADA MONTESSORİ ALANINDA EĞİTİM GÖRMÜŞLERDİR.
Yazdır :